Wil je ook regelmatig tips per email ontvangen die ervoor zorgen dat je je weer gelukkig voelt omdat je (de goede) keuzes kunt maken?

Wat zijn voor jou belangrijke dingen waarop je je keuzes baseert?

waar baseer jij je keuzes op?

Vorige week had ik een vraag gesteld op Instagram (jillsierevelddekeuzecoach). De vraag was:

WAT ZIJN VOOR JOU BELANGRIJKE DINGEN WAAROP JE JE KEUZES BASEERT?

Ik kreeg hier een aantal mooie en leuke reacties op. En een paar wil ik jullie niet onthouden.
– Of ik het doe omdat ik het wil, of omdat ik me verplicht voel
– Intuïtie
– Mijn doel wat ik voor ogen heb

Wat ik mooi vind hieraan, is dat ik aan de verschillende reacties al merkte dat er vele antwoorden mogelijk zijn, oftewel het is voor iedereen anders. En er is geen goede of minder goede manier, ze zijn allemaal prima, zolang het voor jou goed is.
Sommigen gaan dus puur op hun intuïtie af; als het goed voelt, doen ze het, als het niet helemaal oké voelt, doen ze het niet.
Anderen maken juist een keuze die veel meer met de ratio gemaakt is omdat ze hun beslissing vooral ophangen aan het doel dat ze voor ogen hebben.
Een hele mooie vond ik ook: of ik het doe omdat ik het wil of omdat ik me verplicht voel. Deze beslisser is zich in elk geval heel erg bewust van het feit dat verplichting vaak (onbewust) een grote rol speelt in onze keuzes.
Wat ik miste en waarvan ik weet dat het meespeelt bij veel mensen is: de mening van anderen (wat zal mijn partner/vriendin, baas, moeder etc. denken als ik dat ga doen?) Dit komt namelijk heel vaak aan bod bij zowel de individuele coaching als bij de groepstraining.
Mijn eerste gedachte na al deze reacties was: Dit maakt het volgens mij al een stuk lastiger (of eigenlijk juist makkelijker!) om te vragen aan anderen wat zij zouden doen in jouw situatie. Want zij zijn jou niet en baseren hun beslissing wellicht op hele andere zaken, zoals je hierboven ziet.

Dus onderzoek eens bij jezelf waarop jij je keuzes baseert. Het is heel handig om je dat bewust te zijn, zodat je heel puur – namelijk 100% – jou, kunt kiezen en niet allerlei excuses gebruikt, die ruis geven en eigenlijk helemaal niet op jou van toepassing zijn omdat jij je keuzes op andere factoren baseert.

Wil je nog meer waardevolle tips?
Meld je dan aan voor een gratis Keuzesessie bij mij.
In 20 minuten geef ik je per Skype minstens 2 waardevolle tips,
zodat jij knopen door gaat hakken en een keuze gaat maken.
Hierdoor zul je weer meer plezier en energie in je leven hebben.
https://dekeuzecoach.com/gratis-keuze-sessie/

De Keuzecoach
Jill Siereveld
Hoorn 368
2404 HL Alphen a/d Rijn

E. info@dekeuzecoach.com
T. +31(0)6 48154763