Wil je ook regelmatig tips per email ontvangen die ervoor zorgen dat je je weer gelukkig voelt omdat je (de goede) keuzes kunt maken?

Vriendinnen als obstakel

vriendinnen als obstakel

In hoeverre speelt een mening van anderen bij jou mee bij het maken van keuzes?

Het is al lang geleden dat ik voor het eerst speelde met de gedachte om mijn voornaam te veranderen. (voor het hoe en waarom: https://dekeuzecoach.com/voornamen-en-de-agrarische-sector/). De eerste die me heel erg aan het twijfelen bracht was ik zelf…Ik kan je vertellen; mijn mening was erger dan alle meningen van al mijn vriendinnen bij elkaar. 

Maar goed, eenmaal dat achter me gelaten, dacht ik er toch serieus over na om mijn naam écht te gaan veranderen. Toen ik dit aan een vriendin vertelde had ze daar een zeer uitgesproken mening over namelijk dat dat niet realistisch was omdat ik nou eenmaal zo heette, mensen zouden daar nooit aan gaan wennen, hoe ging dat dan in mijn werk, familie etc?

Eigenlijk zei ze alles wat ik daarvoor ook al als obstakel had bedacht.

Dus toen ging ik toch ineens weer twijfelen. Als zij dat ook dacht, dan zou er wel een kern van waarheid in zitten. En ja, hoe realistisch was het ook eigenlijk? Wie doet dat nou?

Herkennen jullie dit? 

Zó vervelend! Want wat je zelf graag wil, raakt meer naar de achtergrond. Terwijl het daar om draait; jouw keuzes. Maar wat er juist gebeurt is het volgende:

Je laat je makkelijk uit het veld slaan door andermans mening terwijl jij een bepaalde weg in wil slaan. Want volgens de ander is het niet realistisch, brengt het risico’s met zich mee, of het is iets wat ze jou niet ziet doen omdat het totaal niet bij je past, of omdat je bepaalde vaardigheden mist. 

Zo wordt je door je omgeving aan het wankelen gebracht en ga je twijfelen aan je keuze, terwijl deze eerst 100% goed voelde. Je bent echt niet over 1 nacht ijs gegaan en van binnen voelde je dat dit de weg was die wilde gaan.

Wat kun je hieraan doen? Hoe zorg je dat dit niet meer gebeurt?

Door je zelfvertrouwen te vergroten en vooral het stukje zelfbewustzijn. Dus weten waar je staat, wie je bent en waar je naar toe wilt.

Dit kun je doen door jezelf vragen te stellen. Vragen waardoor je gaat onderzoeken wie je bent en wat je belangrijk vindt. Ik zal hieronder een paar voorbeelden noemen van zulke vragen:

  • Hoe wil je als persoon zijn?
  • Welke waardes vind je belangrijk in je leven?
  • Waar haal je voldoening uit?
  • Wat vond je als kind leuk om te doen?
  • Welke belangrijke gebeurtenissen draag jij mee?
  • En welke inzichten heb je daardoor gekregen?

Zo zijn er nog heel veel vragen die je meer inzicht geven in wie jij bent en welke keuzes jij wilt maken. De antwoorden op deze vragen zijn superwaardevol! Dus neem hier de tijd voor, zonder je af, schrijf de antwoorden op, denk, voel en maak die keuze waar je volledig achter staat. Mijn coach zegt altijd: ‘If the why is big enough, the how is easy’. Daar past dit ook bij. Als je zelfbewust bent en heel zeker weet dat deze keuze dé stap is voor jou, dan zul je niet snel aan het twijfelen gebracht worden door een ander.

Hebben jullie hier ervaring mee? Zowel het twijfelen of juist het gaan voor de keuze no matter what? Ik zou het leuk vinden als jullie dit willen delen hieronder. 

Graag bied ik je een gratis Keuzesessie aan. In een persoonlijk gesprek via Skype of telefoon geef ik je tenminste 2 waardevolle tips voor jouw situatie zodat jij een knoop kunt gaan doorhakken en een keuze kunt gaan maken.

 

De Keuzecoach
Jill Siereveld
Hoorn 368
2404 HL Alphen a/d Rijn

E. info@dekeuzecoach.com
T. +31(0)6 48154763