Wil je ook regelmatig tips per email ontvangen die ervoor zorgen dat je je weer gelukkig voelt omdat je (de goede) keuzes kunt maken?

Succes is de som van kleine veranderingen die je elke dag herhaalt.

consistentie tov inconsistentie. succes is de som van kleine veranderingen die je elke dag herhaalt.

Als je alleen naar de verloskundige gaat om te bevallen, heb je direct resultaat namelijk een baby. Maar veel belangrijker is het om bij de verloskundige regelmatige controles te laten doen gedurende je hele zwangerschap. Daarna begeleidt ze je bij je bevalling. Ook dan is het resultaat een baby maar dan één onder gecontroleerde omstandigheden waardoor de bevalling precies ‘op maat’ gemaakt kan worden voor jou als zwangere en je baby; hoe, bij wie en waar bevallen. Daardoor is het resultaat meestal vele malen beter, dus een gezonde moeder en baby.

Wat is mijn punt met deze metafoor, zul je denken? Dat is het verschil tussen consistent zijn en inconsistent, oftewel, alleen actie ondernemen op sommige momenten.

Als je iets wil veranderen in je leven, iets groots of iets kleins, zul je daar in het begin nog veel moeite mee hebben. Ook al is je motivatie nog zo groot, een gedragsverandering kost nou eenmaal tijd. Consistentie kan je daar enorm bij helpen. Consistentie betekent hier dat het goed is als je elke dag een klein beetje doet van de verandering van je keuze. Dus er een klein stapje in zet. Zo ben je er elke dag mee bezig, kan het langzaam een gewoonte worden en kun je op die manier de verandering doorzetten naar hoe jij het uiteindelijk voor ogen had of hebt.

Doordat je er elke dag mee bezig bent train je je brein om deze verandering eigen te laten worden. En dat zorgt er weer voor dat je er makkelijker aan denkt en de stap zet. Het versterkt elkaar dus. Er is samenhang tussen wat je wil/zegt en wat je doet. Wat vaak gebeurt, en geloof me, ik ben echt geen uitzondering, is dat je 1 keer per week denkt: “oh ja, ik moet vandaag echt die oefening doen voor die blessure (die al niet meer zo hinderlijk is dat je het niet kunt vergeten). Of vandaag schrijf ik weer een stuk voor mijn boek/eet ik echt gezond/ga ik naar de sportschool etc.

Terwijl we allemaal weten dat als je elke dag 20 minuten sport/beweegt of elke dag die oefening doet voor die blessure of elke dag een klein stukje schrijft voor je boek in plaats van 1 keer per week, het resultaat veel meer solide zal zijn en vooral de wetenschap dat het resultaat er zeker weten kómt. Het wordt een gewoonte dus het gaat je steeds makkelijker af en doordat je consistent bent in je actie, komt die verandering er of ga je 100% voor de gemaakte keuze. 

Je zelfvertrouwen groeit er ook nog eens enorm door omdat je ziet wat het doet doordat jij volmondig ‘ja’ hebt gezegd tegen je keuze en de verandering ook daadwerkelijk doorzet. Je bent dus betrouwbaar naar jezelf!

TIPS:  

Laat je niet afschrikken door het onwennige van een verandering die je in je hart graag wil maken. Wees consistent: doe er elke dag iets aan. Maar hoe doe je dat als het nog niet in je systeem zit?

1. Ruim er elke dag tijd voor in, in je agenda. Het liefst op een vast tijdstip, dat helpt nog extra bij het aanleren van iets nieuws, maar als dat niet kan, zet het wel écht letterlijk in je agenda. 

2. Voor sommigen werkt het als ze een dagboekje bijhouden waarin ze elke dag schrijven hoe het was om dat te doen en hoe ze het hebben ervaren en wat ze erbij voelden, zowel de minder positieve als de positieve gevoelens.

3. Deel het met andere mensen. Vertel waarom je ergens voor gekozen hebt en hoe jij de verandering gaat inzetten. Als je het aan anderen vertelt wordt het echter, reëler en dus makkelijker om er mee aan de slag te gaan.

Ik hoop dat deze tips je verder helpen om aan de slag te gaan met de verandering waar je voor hebt gekozen of nu gaat kiezen.

 Wil je meer info of wil je wat meer persoonlijke tips? Maak hier dan een afspraak voor een gratis Keuzesessie met mij.

De Keuzecoach
Jill Siereveld
Hoorn 368
2404 HL Alphen a/d Rijn

E. info@dekeuzecoach.com
T. +31(0)6 48154763